Bericht

Richting een breed platform voor Amsterdams initiatief

Geplaatst op 25 mei 2020, 16:54 uur

Amsterdam wemelt van de maatschappelijke initiatieven. Die hebben -zelf of samen- een eigen digitaal platform, zoals onze coöperatie Gebiedonline. Tijdens de Coronacrisis kwamen daar stedelijke platforms bij vanuit de gemeente en welzijnsorganisaties. Nu het stof iets neerdaalt is de grote vraag: als we de toekomst in kijken, wat voor een breed Amsterdams online platform zien we dan idealiter voor ons?
 
Begin mei organiseerde Ma.ak020 een brainstorm over deze vraag met maatschappelijk initiatiefnemers, wijkondernemers en –netwerken, team Democratisering van de gemeente, Waag Society, bestuurders, kenniscentra en welzijnsorganisaties. Wat biedt zo’n platform ons idealiter? Komen we tot een gedeelde wens? En hoe pakken we dat aan? Zie in de bijlage het verslag.

 

“Techniek is ook cultureel: betrek mensen vanuit verschillende achtergronden bij de ontwikkeling”


Acties
* Plan van aanpak/Programma van eisen met representativiteit van alle Amsterdammers (Ma.ak020 i.s.m. team Democratisering)
* Studenten bterekken voor breed Amsterdamse platform (Academie van de Stad)
* Data analyse (Combiwel)
* Samenwerking met Waag Society die een veilig digitaal 020 voor Amsterdam 750 jaar ontwikkelt

Ma.ak020 volgt bovenstaande plannen en start een Ma.akbank richting een breedgedragen gemeenschappelijke platform.
 
“Ik ben blij dat we het anders hebben aangevlogen in plaats van automatisch een stukje aan een bestaand platform te bouwen.”

Illustration
Stappen richting een gedeeld platform
Deel dit:
1 reactie

Esmeralda van der Naaten

vr 5 juni 2020 10:52
Dag Karien, mooi initiatief voor delen; van onderaf, binnenuit en samen. Vanuit mijn plek ben ik nieuwsgierig wat de inspanningen zijn om dit soort platforms inclusief te ontwerpen en te houden. Ik lees er een uitnodiging in om expertise te delen; wordt er nog vaker gebrainstormd en/of kunnen we met ... lees meer