Activiteit

Ma.aktafel bijeenkomst over gebiedsontwikkeling, ontwikkelbuurten en maatschappelijk vastgoed

dinsdag 14 mei 2019 , 18:00 - 21:00 uur

Op deze 1e avond op dit thema bespreken we aan de hand van onderstaande aandachtspunten, hoe we ons in de stad tot elkaar verhouden. Of het nu gaat over nieuwe buurten, interventies in bestaande buurten, ontwikkelbuurten of over het maatschappelijk vastgoed dat de stad (nodig) heeft, wat is er voor nodig om samen te werken, samen op te trekken? En hoe optimaliseren we dat dan?

Er is veel in beweging in de stad: verouderde buurten worden ontwikkelbuurten, er ontstaan hele nieuwe stukken stad. Daarbij ontstaan vragen en nieuwe behoeftes. Zowel aan de kant van bewoners (bestaande en nieuwe), aan de kant van de gemeente, en aan de kant van andere stakeholders. Tegelijkertijd leeft er in zo'n stuk stad al van alles, en is er van alles actief en aan de hand.

We vragen met elkaar door, dieper de materie in. En koppelen dat aan het doel van Ma.ak020: Dit traject moet leiden tot een set van uitgangspunten, afspraken en werkwijzen tussen bestuur en stadmakers (bewoners en ondernemers) om te komen tot een stad waarin de besluitvorming door participatie en co-creatie tot stand komt, met gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Een soort handleiding van hoe dat met elkaar te doen.

De avonden vinden plaats van 18:00-20.00 uur (inloop: 17:30u), met een hapje eten. Je kan je aanmelden via dit formulier. Hierin kan je ook gelijk aangeven bij welke subtafel (nieuwe buurten, interventies in bestaande buurten, ontwikkelbuurten en maatschappelijk vastgoed) je wilt aanschuiven, en of we rekening moeten houden met dieetrestricties.

Locatie
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Deel dit: