Activiteit

Rechtvaardige energietransitie

donderdag 4 juli 2019 , 12:30 - 13:30 uur
De klimaatcrisis is grotendeels erkent, maar de onrechtvaardigheden die daaraan ten grondslag liggen veelal nog niet.

Wat houdt rechtvaardigheid in? Hoe kunnen we een rechtvaardige energietransitie vormgeven? En hoe kan de energietransitie ingezet worden voor een rechtvaardige wereld?

Deze vragen zijn onderdeel van mijn onderzoek waarin een framework wordt gecreëerd voor een rechtvaardige energietransitie. In het speciaal gaat het over het beleid vanuit de gemeente Amsterdam waarbij ze in 2030 al het vervoer emissie-vrij willen hebben. Kan dit op een rechtvaardige manier?

Graag nodig ik je uit voor het lunch event, bij Spring House op 4 juli 2019, om het over deze vragen te hebben. Het is een interactieve feedback sessie en de (vegan) lunch wordt verzorgd! Laat daarom uiterlijk woensdag 2 juli per mail weten of je aanwezig wilt en kunt zijn.
Iedereen is welkom die tijd en zin heeft om perspectieven en ideeën te delen over intersectionaliteit, sociale, ecologische en/of klimaatrechtvaardigheid. Dus stuur de uitnodiging vooral door als je denkt dat collega’s, vrienden of kennissen geïnteresseerd zijn om erbij te zijn!
Locatie
Spring House gebouw (rood) aan De Ruyterkade 128, Amsterdam.
Illustration
 
Deel dit: