Activiteit

Energieontbijt over democratisering

donderdag 14 november 2019 , 8:30 - 10:30 uur

Op 14 november is alweer ons 124e energieontbijt in Old School. Het ontbijt zal als doel hebben om een antwoord te vinden op de volgende vraag: Hoe kunnen we lokaal eigenaarschap van energievoorzieningen verankeren in beleid?


In het Klimaatakkoord is dit jaar afgesproken te streven naar 50% lokaal eigendom van de productie van duurzame energie. Hoe zorgen we ervoor dat we dit in Amsterdam ook echt waar gaan maken, en wat voor rol pakken burgercollectieven en burgercooöperaties hierin? En hoe doen we dit alles op een democratische en rechtvaardige manier?


Samen met experts kijken we naar de verschillende aspecten van eigenaarschap en de routes daarnaartoe. We kijken naar eigenaarschap in binnen- en buitenland, van energiecoöperaties tot burgercoöperaties en van hyperlokale energiemarkten tot lokale energiebanken. Met de experts zullen we in verschillende groepen kijken naar de technische, financiële, beleids- en rechtvaardigheid aspecten van het lokale eigenaarschap van energievoorzieningen.


Na dit ontbijt zullen we een start hebben gemaakt met een plan van hoe we dit lokaal eigenaarschap kunnen realiseren. Hoe zorgen we dat lokaal eigenaarschap van de lokale, duurzame energievoorziening verankerd wordt in het beleid? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Amsterdam ook mee kan doen?


kosten: gratis
email: thijs@02025.nl

https://02025.nl/activiteit/40768?datum=20191114

Locatie
Oldschool Begane Grond, rechts. Gaasterlandstraat 5 Amsterdam
Illustration
 
Documenten

Deel dit: