Activiteit

Ma.ak020 zomerbijeenkomst

donderdag 4 juli 2024 , 17:30 - 21:30 uur
Illustration

Let op: de volgende Ma.ak020-netwerkbijeenkomst zit vol!
Aanmelden kan niet meer. Neem contact op via mailadres.

Die is op 4 juli van 17.30u tot 21.30u in de Meevaart in stadsdeel Oost.
Groot, groter, grootst. Het referendum Hoofdgroenstructuur, een nieuwe regering, Europa… Democratie heeft veel invloed op ons allemaal. Hoe kijken we vanuit deze ontwikkelingen naar de stad en hoe hebben wij optimaal invloed op de stad, op de democratie? In het Akkoord van Ma.ak020 is een looptijd tot tenminste 2025 vastgelegd. In 2025 wordt Amsterdam 750 jaar. Laten we haar een mooi cadeau meegeven: een ambitieus vervolg op het Maatschappelijk akkoord. 4 juli is de aftrap, een belangrijke bijeenkomst dus!

We laten ons hierbij graag inspireren door enkele bijzondere gasten en dat zijn niet de minsten: Manu Claeys, bekend van de StRaten-Generaal, het boek ‘Red de Democratie’ en de Ring van Antwerpen. En Femke Kaulingfreks, zetelend op de Wibautleerstoel van de UvA en lector Jeugd en Samenleving. We kijken uit naar hun inbreng.

En er is meer. Naast de traditioneel gezellige maaltijd, kijken we samen naar bijzondere projecten zoals de Ma.akbanken (o.a. Ma.akbank maatschappelijk vastgoed), en naar ons actiepunt van dit jaar: aanpak participatief begroten en transparantie. Wat gebeurt er, wat leren we, wat levert het op? We presenteren de vernieuwde website. En er is zoals altijd ook weer een culturele verrassing.


Tot 4 juli!

Het Ma.akteam

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
maximum aantal deelnemers
50
Deel dit: