Bericht

Samen sterker uit de crisis: bezuinigingsplannen van de coalitie

Geplaatst op 2 september 2020, 10:24 uur

Op dit moment presenteert de coalitie de bezuinigingsplannen voor Amsterdam. Kijk de persconferentie terug op AT5 en lees de plannen in de bijgevoegde pdf.

O.a.: Regeling maatschappelijk initiatief en Buurtbanen, twee dingen waar het netwerk Ma.ak020 zich hard voor heeft gemaakt.
 

Uit de plannen

"We stellen een Regeling maatschappelijk initiatief in, waarmee we de link tussen formele en informele organisaties versterken. Onderdeel daarvan is dat we experimenteren met buurtbanen voor mensen die actief zijn in de buurt in de informele sociale basis. In coronatijd hebben informele organisaties grote groepen mensen weten te bereiken die voor formele hulp en ondersteuning onbereikbaar bleven."

Wat zegt het Parool?

"Vanaf 2021 gaan onder meer de politieke ambities van de progressieve vier collegepartijen, die in 2018 een akkoord sloten, deels overboord. Democratisering, buurtbudgetten, opvang van statushouders, de Top 600 van criminele jongeren, armoederegelingen, de energietransitie, eenzaamheidsbestrijding en onderwijsprogramma’s moeten allemaal miljoenen euro’s inleveren of worden helemaal geschrapt."

 

Deel dit: