Organisatie

Eigenwijks

Non-profit, Netwerkorganisatie

Stichting Eigenwijks, de grootste bewonersorganisatie in Amsterdam Nieuw-West, werkt samen met bewoners aan sociaal sterke en leefbare buurten. Gemotiveerd en ondersteund door onze medewerkers zetten honderden bewoners zich in voor thema’s als gezondheid, wonen, eenzaamheid, armoede, participatie en (digitale) basisvaardigheden.


Per jaar ondersteunen wij gemiddeld 500 initiatiefnemers bij het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van hun bewonersinitiatief. Regiegroepen van bewoners kunnen rekenen op onze begeleiding bij het beoordelen van bewonersinitiatieven en het toekennen van budget.


Met de recente oprichting van een lokaal Fonds voor Nieuw-West maken wij het mogelijk dat ook grotere fondsen en vermogenden hun middelen op een verantwoorde wijze kunnen investeren in bewoners van Nieuw-West.


Eens per jaar organiseren wij samen met bewoners, kunstenaars en ondernemers het Rembrandtparkfestival. Een gemoedelijk festival dat met gemiddeld 3000 bezoekers in het teken staat van plezier, lekker eten, muziek, theater en vooral veel gezelligheid met elkaar.


Het online platform WijZijnNieuwWest.nl is ons meest recente initiatief voor het vergroten en versterken van het netwerk van iedereen die Nieuw-West een warm hart toedraagt.


Ons Buurtcollege is een methodiek waarbij bewoners elkaar de basisvaardigheden leren op het gebied van taal, rekenen en computergebruik. Deelnemers worden begeleid door een Leercoach, die hen op vrijwillige basis helpt hun persoonlijke leerdoelen te bereiken.


In onze sociale accommodaties bruist het van de activiteiten en ontmoetingen tussen bewoners onderling en met diverse buurtprofessionals. Onze gastvrijheid waarborgt een gevoel van ‘thuis en welkom’ voor iedereen. De faciliteiten bieden ruime mogelijkheden voor activiteiten. Goed en gezellig ingerichte zalen, buurtkeukens, bewegingsruimtes, spreekkamers en ontmoetingsplekken bieden alles wat nodig is om actief te zijn in de eigen buurt.

Illustration
 
Deel dit: