Organisatie

Stadslandbouwproject NoordOogst

Non-profit

Bij NoordOogst houden we van lekker eten wat op een duurzame manier geproduceerd is.


NoordOogst is een stadlandbouwproject van 5 ha. in Amsterdam Noord dat voor iedereen toegankelijk is en waar je kunt laten inspireren om bewust met eten om te gaan en heerlijk kunt ontspannen. Als klant van de biologische stadstuinderij zelf wekelijks je groenten oogsten, heerlijk luieren op het terras van ons restaurant met uitzicht op de wijngaard  of overnachten in de Farm Lodge. Het is allemaal mogelijk op NoordOogst. Een imker waar je de opleiding tot imker kunt volgen op kunt helpen in de medicinale tuin of kas, een vlindertuin waar je s’nachts in een observatorium vlinders kunt bestuderen, een natuurspeeltuin met een prachtige speelvijver, waarbij het water uit de omringende sloot wordt gebruikt en op een natuurlijke manier gezuiverd wordt en weer teruggegeven aan de sloot.


Kortom aan educatie, en recreatie niets te kort op NoordOogst. En wat te denken van de varkens welke zeer diervriendelijk en duurzaam verantwoord worden gehouden. We gooien niets van het voedsel of de geteelde producten weg. We hebben samen met de HVA een organisch afvalstoffenproject opgezet om op  een goede en slimme manier het organisch afval weer te hergebruiken. Zoals de bierbrouwer die zijn bierbostel als voer voor de varkens gebruikt.


Aan verscheidenheid aan ondernemers met veel kennis van zaken over hun product geen gebrek. Doe mee aan een van hun cursussen, ga eens langs bij de rokerij, geniet van de vegetarische catering voor heerlijke afhaalproducten en als je geluk hebt is er misschien voor de kinderen een plek op het duurzame kinderdagverblijf. NoordOOgst is zich sterk aan het ontwikkelen en gaat een steeds belangrijkere plek innemen bij de ontwikkeling van de buurt en omgeveing en als partner van de gemeente en maatschappelijke organisaties. NoordOogst staat voor duurzaamheid, niet alleen in het telen en produceren van voedsel, maar ook in relaties met de buurt en omgeving en de gemeente en organisaties die duurzaamheid in hun vaandel hebben staan.


Bezoek onze website om een breed overzicht te krijgen van onze activiteiten: www.noordoogst.org


 

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Stadslandbouwproject NoordOogst