Organisatie

ABC Alliantie Welzijn

Non-profit, Netwerkorganisatie, Vereniging / club, Informele groep

Voor de buurt, met de buurtbewoners, door de buurtbewoners
ABC Alliantie Welzijn is er voor de buurt en de buurtbewoners. Wij faciliteren vrijwillige inzet, ondersteunen buurt- en bewonersinitiatieven en stimuleren de aanwezige Amsterdamse krachten. Samen met buurtgenoten, stadsdeel West en met partners op het gebied van welzijn verbinden we kennis en kracht. Zo dragen we bij aan een sterker sociaal weefsel in West.


Altijd in de buurt om zichtbaar te verbinden
We zijn een flexibele projectorganisatie gericht op het versterken van het sociale weefsel in Stadsdeel West, waardoor we buurten socialer en vitaler maken. Dit realiseren we doordat we werken met de capaciteiten en talenten in de wijk. Iedereen kan meedoen en uitval en uitsluiting worden zoveel mogelijk voorkomen. ABC Alliantie Welzijn verbindt zichtbaar. Dichtbij, in de buurt, voor de buurt, met de buurt.


Wij zijn een specialist in het ontwikkelen en toepassen van sociale interventies op het gebied van:  • ondersteunen van bewonersinitiatieven

  • matchen van bewoners

  • vrijwillige inzet

  • zelfbeheer van locaties


De buurt is eigenaar van zichtbare en duurzame verbindingen
Vanuit onze worteling in buurten geven we bewoners, overheid, bedrijven en andere partners advies en maken hun en onze inzet effectiever. De buurt is eigenaar van de zichtbare en duurzame verbindingen die wij helpen om tot stand en tot bloei te komen.

Deel dit:
Contactpersonen van ABC Alliantie Welzijn