Brieuc-Yves (Mellouki) Cadat-Lampe

Wie is Brieuc-Yves (Mellouki)?

In 1989 dankzij de liefde in Nederland terechtgekomen.


Mijn wooncarriere:


- Spaandammerbuurt (een paar maanden in een studentenhuis);


- Vossiusstraat (6 jaar tot de geboorte van onze zoon);


- Dapperbuurt in 1995 en vanaf 2000 op de Zeeburgerdijk in de Indische Buurt.


- Begin 2016 naar het Realengracht op de Westelijke Eilanden verhuisd (Pakhuis de Lepelaar).


 

Mijn werk en hobbies

Ik ben werzkaam als senior adviseur bij Movisie @Movisie (Team Cliëntenparticipatie en Democratische vernieuwing + Vrijwillige inzet). Zie onze landingspagina: https://www.movisie.nl/burgerparticipatie 


Ik blijf verbonden met de Indische Buurt via (buurt)initiatieven. Zo zit ik met oud-participatiemakelaar Rob van Veelen in het bestuur van het Buurtmuseum Indische Buurt. En ben bestuurslid van Framer Framed die vanaf 2019 in Amsterdam Oost is gehuisvest.


In juni 2018 organiseerde ik vanuit de Indische Buurtcommunities het Jubileum (editie 25 over Veranderend Samenwerken in de buurt) van onze programmareeks Buurtcommunities (gestart op mijn initiatief, samen met Firoez Ramin Azharhoosh en Joachim Meerkerk op 30 mei 2013). 

Mijn omgeving

  • In de 20 jaren dat ik in de Indische Buurt woonde:
    Waardevol was de sfeer onder inwoners en het wonen op loopafstand van het volkse Makassarplein en van het groene Flevopark; Inspirerende wijken, leuke buurten, empathische creatieve mensen deels zeer actief in buurtcommunities.

  • Waardeloos was de vervuiling (grof afval op straat) en de drukke autoverkeer op de ontsluitingsgebiedweg (Zeeburgerdijk).


In de jaren die in op de Realengracht woont:  • Rust en lucht: een groene en blauwe buurt, creatieve buurt per uitstek met zijn rijke geschiedenis en zijn vele kunstenaren;

  • Burgerbetrokkenheid: er is veel nog daar veel aan te doen om onderling te bonden en de sociale bubbels te verbinden (sociale huur/ koopwoningen).

Mijn droom

Voor nu even snel: samen met actieve Amsterdammers, van inwoners tot bestuurders, aan een Maatschappelijk Akkoord voor Amsterdam te werken. Opdat participatieve democratie optimaal bijdraagt aan de ambitie van representatieve democratie.