Sylvia de Goede

Ondernemer, Professional
Wie is Sylvia?

Samenwonend, moeder van 2 dochters, deel van grote en hechte familie, werkend in Amsterdam, eigen onderneming 'De Goede Praktijkontwikkeling'.

Mijn werk en hobbies

Opbouwwerker - 30 jaar ervaring waarvan 18 jaar in Amsterdam, vooral West en Nieuw West. Werkzaam als freelance opbouwwerker en (actie)onderzoeker / praktijkontwikkelaar vanuit 'De Goede Praktijkontwikkeling'.


Als vrijwilliger verbonden aan een actieve bewonersgroep, ten tijde van Corona voor eigen buurt een 'buurtbord' gemaakt en op gevel van huis gehangen.


Hobbies: muziek (spelen: percussie, luisteren: van Billie Eilish tot Tina Turner, van Bob Marley tot SEED, van soul tot rock, van klassiek tot ...), werken met textiel (o.a. vilten, kleding maken), tekenen/schilderen, houtbewerking, fotografie, beeldhouwen.


Gezondheid en bewegen: wandelen, yoga, meditatie, sinds 1997 vegetariër, heeeel af en toe naar de sportschool ;-)

Mijn droom

Mijn idee / verlangen? Een eerlijke en democratische samenlevingen! Regie bij betrokkenen en nieuwe manieren van besluitvorming met ruimte voor de stem van de minderheid.


Verbinding tussen bewoners, professionals, ondernemers, medewerkers of vertegenwoordigers van overheden vanuit focus op overeenkomsten, elkaar versterken, kennis, ervaring, expertise en commitment aan elkaar en op te lossen vraagstukken. 


Ik ben onvermoeibaar als het gaat om vertrouwen in de mens en ons vermogen om, wanneer er echte wil (of urgentie) is, gezamenlijk tot oplossingen, groei en ontwikkeling te komen. Gelukkig heb ik heel wat belangrijke, positieve ervaringen opgedaan waar duidelijk is geworden dat ik niet alleen een droom heb maar dat deze ook werkelijkheid kan worden.

Mijn expertise

Kennis / expertise op gebied van samenwerken (samensturing), cocreatie, procesbegeleiding, faciliteren nieuwe besluitvorming - democratisering.

Mijn mogelijkheden

Mede initiatiefnemer - procesbegeleider - ondersteuner - ...

Relevante ervaring

30 jaar ervaring in sociaal domein als professional