Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

Wooncooperatie de Warren

Geplaatst op 15 oktober 2019, 23:26 uur

De groep zet haar kennis en ervaring in om een wooncoöperatie te realiseren voor de Amsterdammers van vandaag en morgen. De Warren wil een betaalbare toekomst realiseren, een waarin ruimte is voor zorg voor elkaar, voor de omgeving en de stad. De wooncoöperatie heeft als doel om 16 sociale- en 20 middenhuur woningen te realiseren op Centrumeiland.

Dit wordt in de eerste plaats gerealiseerd voor de leden van de wooncoöperatie, maar ook breder voor Amsterdam. De Warren wil de lessen die zij opdoet rondom het bouwproject op Centrumeiland verwerken tot een toolbox voor duurzaam bouwen voor coöperatief wonen. Zo wordt deze kennis beschikbaar gemaakt voor toekomstige groepen die een zelfde woondroom koesteren.


Wooncoöperatie De Warren wil bouwen voor de stad van de toekomst. Een sociale en betaalbare plek, waar mensen samenleven en voor elkaar zorgen. De 36 woningen verdeeld over 5 woongroepen zijn energiepositief, naar eigen ontwerp, met een groene gevel voor de bijen, regenopvang, en gebruik makend van circulaire en natuurlijke materialen. Het “dorp in de stad” biedt ruimte aan een diverse groep mensen, van starters tot gezinnen met kinderen. De lessen die de coöperatie leert, delen ze met iedereen met een soortgelijke woondroom.

Contact: Gerard Roemers 

thema 
4. Gebiedsontwikkeling en Vastgoed
Idee
Deel dit: